Täydennyskoulutusta mobiililaboratorio-oppimiskokonaisuuksista

OPETTAJA, LUONTOA TUTKIMAAN!

Tampereen LUMATE-keskus ja Lounais-Suomen LUMA-keskus tarjoavat maksutonta koulutusta kaikille luonnontieteistä kiinnostuneille opettajille.

 

Mitä: Tutkivaa oppimista – OPPIMISKOKONAISUUDET: Vesimittaukset, Mitattu minä! ja Metsästä mikroskoopille!

Missä: TAMK, Kuntokatu 3, 33520 Tampere, Y-Kampus

Milloin: Ti 27.3. klo 12-14:30 sekä 15:30-18

 

Kolme valmista ja helposti muokattavaa Mobiililaboratorio-oppimiskokonaisuutta, jotka on suunniteltu yhdessä opettajien kanssa. Kokonaisuudet sopivat kaikille luokka-asteille ja ovat helposti muokattavissa opettajan ja oppilaiden tarpeiden mukaiseksi. Tarjoamme nyt maksutonta koulutusta näiden kokonaisuuksien käyttöönottoon sekä tarvittavien mittalaitteiden käyttöön. Työmenetelmien ja materiaalin lisäksi lainaamme myös laitteistoa kokonaisuuksien suorittamista varten.

 

Koulutukset järjestetään päivän aikana kahteen otteeseen ja jokaiseen työpajaan mahtuu 20 osallistujaa.

Voit osallistua yhteen tai useampaan koulutukseen, ilmoittautuminen 25.3. mennessä.

 

12-13 Vesimittaukset Ilmoittaudu tästä

13-14 Mitattu minä! Ilmoittaudu tästä

14-14:30 Metsästä mikroskoopille! Ilmoittaudu tästä

 

PERUTTU: 15:30-16:30 Vesimittaukset

PERUTTU: 16:30-17:30 Mitattu minä!

PERUTTU: 17:30-18 Metsästä mikroskoopille!

 

Vesimittaukset

  • -Yläkouluun suunnattu kokonaisuus, jossa oppilaat tutkivat lähivesistöjensä tilaa nykyaikaisten mittalaitteiden avulla
  • -Keskeisin tavoite on nuorten ympäristökasvatus, joka kohdistuu ihmisen ja ympäristön vuorovaikutukseen sekä lisää kiinnostusta oman lähialueen ympäristön tilaan
  • -Kokonaisuus käsittää fysiikan, kemian, biologian ja maantieteen sisältöjä, ja sitä voi vapaasti muokata omaan opetukseen sopivaksi (myös alakouluun ja lukioon)

Mitattu minä!

  • -Yläkouluun suunnattu ihmisen ominaisuuksia mittaava kokonaisuus, jossa yhdistetään biologiaa, terveystietoa ja fysiikkaa.
  • -Mittaamalla fysikaalisia suureita – kuten voimaa, äänentaajuutta ja painetta – voidaan kertoa paljon ihmisen -terveydestä sekä perimän ja harrastusten vaikutuksesta ihmiskehoon.
  • -Työpajassa tutustutaan mittalaitteisiin ja tukimateriaaleihin, mitataan mm. äänenkorkeutta, keuhkotilavuutta, puristus- ja hyppyvoimaa ja pohditaan mitattujen suureiden vaikutusta ihmiskehoon.

Metsästä mikroskoopille!

  • -Kokonaisuus esittelee perusopetukseen soveltuvia luonnontutkimuksen työtapoja
  • -Tukimateriaali kannustaa ulkona oppimiseen ja maastoretkiin yksinkertaisin kuvitetuin ohjein
  • -Kokonaisuudessa käytetään tietokoneisiin ja älylaitteisiin kiinnitettäviä maastomikroskooppeja, jotka voi ottaa mukaan luontoon
  • -Maastoretkiohjeet on suunnattu erityisesti alakoulun ympäristöopin opetukseen, mutta teknologia soveltuu hyvin myös osaksi luonnontieteiden aineenopetusta

TAMK:lla vietetään samaan aikaan myös Pirkanmaan alueen StarT-tiedefestareita klo 9-15. Tervetuloa aistimaan festivaalitunnelmaa!

 

Etkö pääse koulutuksiin? Tarvittava materiaali ja ohjeet molempiin oppimiskokonaisuuksiin ovat vapaasti käytettävissä: http://luma.utu.fi/kouluille/#oppimiskokonaisuudet.

 

 

 

 

 

 

Palaa arkistoon