Café Scientifique 13.3. – Rokotteiden uudet tuulet

Café Scientifique – Tiedekahvila
Ti 13.3.2018 klo 18:00
Paikka: Lehmus-sali, Pääkirjasto Metso
Pirkankatu 2, 33101 Tampere

Rokotteiden uudet tuulet

Rokotteet ovat yksi lääketieteen merkittävimmistä saavutuksista ja niiden avulla on pystytty vähentämään merkittävästi vaarallisia sairauksia. Valtaosa käytössä olevista rokotteista torjuu infektiosairauksia ja perustuu heikennettyjen tai inaktivoitujen taudinaiheuttajien käyttöön rokotevalmisteina. Uuden sukupolven rokotteet perustuvat tarkasti määriteltyihin ainesosiin, kuten viruksen kaltaisiin partikkeleihin. Kehitteillä on myös uudenlaisia rokotteita, jotka voisivat torjua sairauksia, jotka aiheutuvat mikrobeista ja viruksista suoraan riippumattomista tekijöistä, kuten esimerkiksi rokotteet lihavuutta, sydän- ja verisuonitauteja ja syöpää vastaan.

Illan puhujana on solu- ja molekyylibiologian apulaisprofessori, FT Vesa Hytönen lääketieteen ja biotieteiden tiedekunnasta, Tampereen yliopistosta.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, lämpimästi tervetuloa!

Lataa pdf-mainos tästä: Maaliskuu 2018

Palaa arkistoon