StarT-festivaaleilla opitaan uutta ja innostutaan luonnontieteistä ja matematiikasta

Tampereen LUMATE-keskus yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa järjestää StarT-tiedefestivaalin ti 27.3.2018 klo 9 – 15 Tampereen ammattikorkeakoululla (Kuntokatu 3, 33520 Tampere). Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Eri puolilla Suomea järjestettävät StarT-festivaalit ovat innostavia tapahtumia, joissa lapset ja nuoret saavat tuoda esille omaa osaamistaan ja jakaa yhdessä tekemisen ja oppimisen iloa. Myös opettajat, kerho-ohjaajat ja muut oppimisyhteisöjen edustajat saavat mahdollisuuden jakaa ideoitaan ja hyviä käytänteitä ilmiöpohjaisen ja monialaisen oppimisen toteuttamiseen.

Alueelliset StarT-festivaalit ovat osa laajempaa LUMA-keskus Suomen vuonna 2016 käynnistämää StarT-toimintamallia, jolla tuetaan uusien opetussuunnitelmien mukaisten monialaisten oppimiskokonaisuuksien sekä teemaopintojen toteuttamista varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.

StarTissa opitaan tekemällä yhdessä monialaisia ja ilmiöpohjaisia projekteja. Päätavoitteena on lisätä lasten ja nuorten innostusta matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian opiskeluun.

StarTin pitkäaikaisena tavoitteena on vakiinnuttaa yhteisöllinen ja innostava StarT-toiminta osaksi koulujen ja muiden oppimisyhteisöjen jokavuotista toimintaa. Lapsista ja nuorista koostuvat tähtitiimit kodeista, päiväkodeista, kouluista ja harrasteryhmistä jakavat oppimisen iloa kansallisessa ja kansainvälisessä StarT-yhteisössä, jossa on kaudella 2016-2017 ollut mukana 800 oppimisyhteisöä 36:sta eri maasta.

”Yhdessä hyvää tulevaisuuteen!” kuuluu StarTin motto. Yhteisen tulevaisuuden rakentamisessa StarTissa ovat tärkeässä roolissa myös lukuisat yhteistyökumppanit, joita ilman StarT ei olisi mahdollinen. He tarjoavat myös festivaalien järjestämisessä monipuolisesti tukeaan mm. tapahtuman tuomareina, oheisohjelman järjestämisessä sekä ansioituneimpien lasten ja nuorten tiimien sekä oppimisyhteisöjen hyvien käytänteiden palkitsemisessa.

Alueellisilla StarT-festareilla pääpalkintona jaetaan kansallisia 200 ja 500 euron stipendejä. Näiden lisäksi jaetaan erilaisia festivaalikohtaisia elämys- ja tavarapalkintoja.

Tervetuloa!

Lisätietoa antavat:

Koordinaatttori Laura Salkonen, Tampereen LUMATE-keskus, laura.salkonen(at)tut.fi, 050 4479 335
Tieto- ja viestintätekniikan lehtori Ari Rantala, Tampereen ammattikorkeakoulu, ari.rantala(at)tamk.fi, 040 726 1284
StarT-projektipäällikkö Outi Haatainen, LUMA-keskus Suomi, outi.haatainen(at)helsinki.fi

 

Lisätietoja ja tarkempi ohjelma

StarT festivaalien paikkakunnat ja päivät

StarT palkinnoista

StarT lyhyesti

Palaa arkistoon