Café Scientifique 11.4. – Valoon perustuvat teknologiat

Café Scientifique – Tiedekahvila
Ke 11.4.2018 klo 18:00
Paikka: Lehmus-sali, Pääkirjasto Metso
Pirkankatu 2, 33101 Tampere

Valoon perustuvat teknologiat

Professori Martti Kauranen

 

Optiikka ja fotoniikka, valoa hyväksi käyttävät tieteen ja tekniikan alat, vaikuttavat jokapäiväiseen elämäämme koko ajan. Internetin suuret tietomäärät kulkevat optisia kuituja pitkin, ruokakaupassa tuotteiden hinnat luetaan kassalla laserilla ja silmäleikkaukset tehdään nykyään myös laserilla. Tässä tiedekahvilan esityksessä kerrotaan esimerkkien avulla, missä kaikessa optiikka ja fotoniikka ovat mukana, sekä siitä, miten nämä alat vaikuttavat Tampereella.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Tervetuloa!

Lataa pdf-mainos tästä.

Palaa arkistoon