Syysloman tiedepysäkit

Tampereen LUMATE-keskuksen avoimet tiedepysäkit syyslomaviikolla

Tampereen LUMATE-keskus järjestää jälleen syyslomaviikolla tiedepysäkkitoimintaa. Tiistaina 16.10. tiedepysäkki järjestetään Tampereen teknillisellä yliopistolla, digitaalisen työskentelyn laboratorio TUTLabissa ja keskiviikkona 17.10. sukellamme tieteen pariin tutussa paikassa Tampereen teknillisellä lukiolla.

Tule mukaan tiedepysäkille:

Ti 16.10. klo 9-14. ”Digitaalisen työskentelyn paja” (TUTLab, Tampereen teknillinen yliopisto, Korkeakoulunkatu 1, Tietotalo). TUTLabissa on mahdollisuus mm. painattaa oma kangaskassi sekä tutustua erilaisiin digitaalisen työskentelyn välineisiin, kuten 3D-tulostimeen ja laserleikkuriin. Kulku TUTLabiin Tietotalon (Tampereen teknillinen yliopisto, Korkeakoulunkatu 1) kautta, josta opasteet perille. ks. kampuskartta.)

Ke 17.10. klo 9-14. ”Halloween-tiedetyöpaja” (Tampereen teknillinen lukio, Hepolamminkatu 10, L-talo, 2.krs.) Tiedetyöpajassa päästään tutustumaan, tutkimaan ja havainnoimaan luonnontieteellisiä ilmiöitä itse tehden. Teeman mukaisesti luvassa kurpitsoihin ja kummituksiin liittyvää tiedettä ja taidetta! Huu! Askartelua varten voit halutessasi ottaa mukaan 0,5 l tyhjän muovipullon.

 

Tiedepysäkit ovat avoimia ja maksuttomia tiedetyöpajoja kaikille kouluikäisille lapsille ja nuorille.  Tiedepysäkeillä on useita erillisiä pieniä työpajoja, joiden kiertämiseen kuluu noin 1,5-2h. Paikalle voi tulla yksin, kaverin tai vanhempien kanssa mihin aikaan tahansa aukioloajan puitteissa. Nuorimmilla osallistujilla on hyvä olla huoltaja tai esim. vanhempi sisarus mukanaan, sillä työpajoissa kierretään itsenäisesti, vaikkakin ohjaajien opastuksella. Osallistujia ei ole vakuutettu LUMATE-keskuksen puolesta. Tiedepysäkkiä ohjaavat LUMATE-keskuksen osaavat ja innostavat ohjaajat. Ei erillistä ilmoittautumista.

 

Lisätietoja:

Tampereen LUMATE-keskus, koordinaattori Laura Salkonen, laura.salkonen@tut.fi, puh. 050 4479 335, www.lumate.fi

Palaa arkistoon