Välineistöpankki

HUOM! Sivuja ei enää päivitetä. Uudet kotisivumme löytyvät osoitteesta tuni.fi/juniversity

Välineistöpankki on maksuton mahdollisuus kouluille, opettajille ja muille toimijoille lainata luonnontieteisiin, matematiikkaan ja teknologiaan liittyvää opetusvälineistöä. Saatavilla on välineistöä mm. ohjelmointiin, robotiikkaan, mittaamiseen sekä mikroskopointiin. Lainaamme tarvittaessa myös perinteistä laboratoriovälineistöä, kysy lisää sähköpostitse lumate(at)lumate.fi.

Tästä pankkin: valineistopankki.lumate.fi

Välineistöpankki on tauolla! Emme lainaa kyseisellä ajanjaksolla välineitä ulkopuolisille tahoille.

Ohjelmointi, robotiikka ja elektroniikka

Välineistöpankista löydät monipuolisen valikoiman robotiikkaan, ohjelmointiin ja elektroniikkaan liittyviä välineitä kaikille luokka-asteille. Opastamme tarvittaessa laitteiston käytössä.

Lainattavissa on mm.  Sphero-robottipalloja, LEGO EV3– ja WeDo-robotteja, mBot-robotteja, Micro:bit-korttitietokoneita sekä Inventor´s kit -lisäosia, Pro-Bot-robottiautoja, Robbo Robot kit ja Labeja, interaktiivinen Cozmo-robotti sekä MakeyMakey-settejä, jonka avulla voit rakentaa mm.banaanipianon.

Lainaamme myös erilaisia elektroniikkatöiden tekemiseen tarvittavia välineitä, kysy tarvittaessa lisää sähköpostitse lumate(at)lumate.fi.

Mittalaitteet ja tiedonkeräimet

Lainaamme seuraaviin oppimiskokonaisuuksiin tarvittavia mittalaitteita:

Vesistömittaukset: Oppimiskokonaisuus veden ominaisuuksista sopii kaikille luokka-asteilla alakoulun yläluokista aina 2.asteelle ja on toteutettavissa sekä maastossa että luokkatilassa. Lainattavissa pH-, liuennut happi-, sameus- suolapitoisuus- ja sähkönjohtavuusanturit sekä näiden käyttöön tarvittavia tiedonkeräimiä.

Mitattu minä: Oppimiskokonaisuus ihmisen ominaisuuksista sopii kaikille luokka-asteille. Lainattavissa voimalauta, spirometri, dynamometri, sykeanturi sekä verenpainemittari sekä näiden käyttöön tarvittavia tiedonkeräimiä.

Muut laitteet ja demonstraatiovälineet:

Välineistöpankista voit lainata myös muita demonstraatio- ja oppilaskäyttöön soveltuvia välineitä. Lainattavissa on mm. Easi-Scope– ja KeepLoop– mikroskooppeja, 3D-kyniä, Wimshurstin influenssikone, Van de Graaffin -generaattori, oskilloskooppi sekä lämpökone. Myös LUMATE-keskuksen 12 iPadia ovat lainattavissa kerhokauden ulkopuolella.

Lainaaminen:

Lainataksesi välineitä, sinun tulee rekisteröityä välineistöpankin käyttäjäksi toimivalla sähköpostiosoitteella. Huomioithan, että ylläpito hyväksyy käyttäjätunnuksesi seuraavana arkipäivänä, minkä jälkeen voit varata haluamasi välineet. Tarkemmat ohjeet välineistöpankin käyttöön löydät täältä.

Välineet ovat noudettavissa LUMATE-luokasta (Tampereen teknillinen lukio, Hepolamminkatu 10) ennalta sovittuna ajankohtana. Huomioithan, ettei tilassa ole päivystystä ja sovit lainan noudosta ja palautuksesta vähintään 3vrk etukäteen.

Välineistöpankkiin voit rekisteröityä täältä valineistopankki.lumate.fi

Ota yhteyttä:

Lainoihin ja välineistöön liittyvät asiat: lumate(at)lumate.fi

koordinaattori Eeva Mäkelä, eeva.makela(a)tuni.fi, puh. 050 447 8428

koordinaattori Laura Salkonen, laura.salkonen(at)tuni.fi, puh. 050 447 9335

Välineistöpankin tekniseen toimivuuteen liittyvät asiat: Esa Parkkila, esa.parkkila(at)tuni.fi

Palaa arkistoon