Café Scientifique 22.1. – Ihmisen varaosat

Café Scientifique – Tiedekahvila
Ti 22.1.2019 klo 18:00
Paikka: Lehmus-sali, Pääkirjasto Metso
Pirkankatu 2, 33101 Tampere

Apulaisprofessori, FT Susanna Miettinen: Ihmisen varaosat

Kudosteknologia on luonnontieteitä, insinööritieteitä ja lääketiedettä yhdistävä poikkitieteellinen lähestymistapa hoitaa kudos- ja elinvaurioita. Ajatuksena on räätälöidä potilaan mittojen ja hoitotarpeen mukaan sopiva uudiskudos, varaosa, esimerkiksi leukaluun vaurion korjaava luukappale. Varaosia kehitetään biohajoavien tukirakenteiden ja kantasolutekniikoiden avulla. Kantasolut erilaistuvat puuttuvan kudoksen soluiksi ja tukirakenteilla solujen erilaistumista ja järjestymistä uudiskudokseksi voidaan ohjata. Tukirakenteen hajottua tilalle on syntynyt potilaan omista kudoksista eroamaton biologinen implantti. Tämän kudosteknologian ajatusmallin toteutumiseksi tarvitaan kuitenkin vielä paljon tutkimusta yhteistyössä eri alojen osaajien kanssa.

Apulaisprofessori, FT Susanna Miettinen työskentelee BioMediTechissä, uudessa Tampereen yliopistossa Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnassa, jossa hän johtaa aikuisten kantasolujen tutkimusryhmää.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Lämpimästi tervetuloa!

Lataa pdf-mainos tästä.

 

Palaa arkistoon