Café Scientifique 21.2. – Lasereilla syövän kimppuun

Café Scientifique – Tiedekahvila
To 21.2.2019 klo 18:00
Paikka: Lehmus-sali, Pääkirjasto Metso
Pirkankatu 2, 33101 Tampere

TkT Petteri Uusimaa: Lasereilla syövän kimppuun

Lasereita käytetään lääketieteessä mm. kirurgiaan, terapiaan, näönkorjaukseen ja lääkeaktivointiin. Modulight Oy Tampereelta valmistaa lääketieteen laser-laitteita syöpähoitoihin ja silmäsairauksiin. Petteri Uusimaa kertoo, miten lasereita ja fotoimmunoterapiaa voidaan hyödyntää onkologiassa. Fotoimmunoterapiassa valoherkkä lääkeaine aktivoidaan laservalolla siinä kehon osassa, jossa hoitoa tarvitaan. Tämä mahdollistaa kohdennetun ja tehostetun syöpähoidon ja vähentää sivuvaikutuksia. Fotoimmunoterapian on havaittu tehostavan myös kehon oman immuunipuolustusjärjestelmän kykyä tuhota syöpäsoluja, mikä voisi johtaa pitkäaikaiseen hoitovaikutukseen ja vähentää syövän uusiutuvuutta.


TkT Petteri Uusimaa on Modulight Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Petteri on opiskellut teknillistä fysiikkaa Tampereen teknillisessä yliopistossa ja valmistunut tekniikan tohtoriksi puolijohdetekniikasta. Hän on Euroopan fotoniikan teollisuusyritysten yhdistyksen (EPIC) hallituksen jäsen ja Biofotoniikka osaston puheenjohtaja.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Lämpimästi tervetuloa!


Palaa arkistoon