Tapahtumat

Molekyylibiologian laboratoriokurssi lukiolaisille 22.-24.3.

Tutustu Life science-tutkijan elämään ja molekyylibiologian perustöihin lukiolaisten omalla laboratoriokurssilla! Kurssilla tutustutaan molekyylibiologian perusmenetelmiin tekemällä DNA- ja proteiinitöitä. Opiskelijat pääsevät itse tekemään mm. PCR-reaktioita, ajamaan geelielektroforeeseja sekä analysoimaan vasta-ainevärjäyksellä proteiinin tuottonäytteitä. Molekyylibiologian töiden lisäksi kurssilla opitaan myös turvallista työskentelyä laboratoriossa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.lumate.fi/2019/03/06/molekyylibiologia/

LUMATE-kurssi 2. asteen opiskelijoille keväällä 2019

Kurssilla tutustutaan laaja-alaisesti matemaattis-luonnontieteellis-teknisiin tieteenaloihin. Kurssi pitää sisällään erilaisia teemoja, muun muassa syöpätutkimusta, yliopistofysiikkaa, solu- ja kudosteknologiaa, robotiikkaa sekä uusiutuvaa energiaa. Teemat käsittävät lyhyehköjä teoriaosuuksia ja hands on- työskentelyä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.lumate.fi/2019/01/31/lumate-kurssi/

Yläkoulun matematiikan kertauskurssi hiihtolomaviikolla

Ensisijaisesti 9.luokkalaisille suunnatulla yläkoulun matematiikan kertauskurssilla vahvistetaan yläkoulun matematiikan oppisisältöjä toiminnallisesti keskittyen opetussuunnitelman tämän hetken keskeisimpiin ja ongelmallisimpiin sisältöihin sekä luodaan yhteyksiä eri aihealueiden välille. Kurssi on kehitetty siten, että se soveltuu yhtälailla lähtötasoltaan heikommille kuin vahvemmillekin osaajille.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.lumate.fi/2018/12/19/kertauskurssi/

Business meets luonnontieteet – uudenlainen kurssikokonaisuus nuorille alkaa helmikuussa 2019

Fyysikosta toimitusjohtajaksi tai myyntitykistä suoraan virtuaalitodellisuuteen? Millainen on palvelumuotoilijan tai bioanalyytikon päivä? Entäpä mitä tapahtuu kuvausstudion lavasteissa tai mobiililaitteiden tutkimusyksikössä? Ajatteletko tietäväsi, mille alalle kouluttaudut ja millaisia työtehtäviä se tuo tullessaan? Tampereen LUMATE-keskus ja yhteistyöyritykset tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä mukaan näkemään ja kokemaan, mitä erilaisten työtehtävien parissa tapahtuu. Tule kumoamaan ennakkokäsityksesi tai löytämään itseäsi kiinnostava polku kohti tulevaisuuden poikkitieteellistä ja monimuotoista työelämää.

Tarjolla on mielenkiintoisia uratarinoita, toiminnallista tekemistä sekä verkostoitumismahdollisuuksia 8.-9. luokkalaisille sekä lukiolaisille.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.lumate.fi/2018/12/12/business-meets-luonnontieteet/

21.4 – 22.4.2018 Avoin Tiedeteatteri: Kuinka tietokone ajattelee?

Kuinka tietokone ajattelee? Mikä on bitti? Tai looginen portti? Miten transistori liittyy tähän kaikkeen? Vastaukset kaikkiin näihin kysymyksiin selviävät Avoimen Tiedeteatterin: “Kuinka tietokone ajattelee?” -esityksessä! Tiedeteatterissa opettelemme digitaalitekniikan perusteita ja rakennamme yhdessä yksinkertaisen yhteenlaskukoneen. Esityksen kohderyhmä on erityisesti lapset 4.-luokkalaisista ylöspäin.

Esitykset järjestetään Tampereen teknillisellä yliopistolla ja ne ovat ilmaisia. Niihin voi ennakkovarata paikkoja, tarkemmat esitysajat ja ennakkovaraus osoitteessa http://www.tiedeteatteri.fi/ennakkovaraukset/

Lisätietoja: http://www.tiedeteatteri.fi/

 

Palaa arkistoon