StarT

Ennakkoilmoittautuminen StarT-kaudelle 2019-2020 on nyt avoinna, lue lisää ja lähde mukaan osoitteessa https://start.luma.fi/

Uutta: Hae mukaan LUMA2020-kehittämisyhteistyöhön osana StarTia

Oppimisyhteisöille varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle on nyt mahdollisuus hakea uudenlaiseen LUMA-kehittämisyhteistyöhön korkeakoulujen ja työelämän kanssa eri puolilla Suomea 15.9. mennessä. 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä! 

Tarkoituksena on yhteisesti, uusinta tutkimustietoa hyödyntäen kehittää arjen toimintaa eri asteilla palvelevia uusia käyttökelpoisia ratkaisuja, kuten innostavia oppimisympäristöjä, toimintakonsepteja, pedagogisia lähestymistapoja tai aineistoja opetusssuunnitelmien tueksi. Keskeistä ovat valtakunnallisten opetussuunnitelmien perusteiden mukaiset eheyttävät monialaiset opintokokonaisuudet ja teemaopinnot yli tieteiden ja oppiaineiden sekä laaja-alaisen osaamisen, kuten työelämätaitojen kehittäminen. 

Kehittämisohjelman toteutus on kytketty kansainvälisesti palkittuun StarT-ohjelmaan, joka tukee opetussuunnitelmien perusteiden mukaisten monialaisten oppimiskokonaisuuksien sekä teemaopintojen toteuttamista kaikilla asteilla varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.

Mikä on StarT?

StarTissa opitaan yhdessä toteuttamalla monialaisia projekteja luovasti sekä jakamalla oppimisen iloa sekä hyviä opetuskäytänteitä tiede- ja teknologiatapahtumissa. StarTiin voi osallistua jokainen: opettajat, koulut, päiväkodit, perheet, asiantuntijat, opiskelijat, yritykset – jokainen itselleen soveltuvassa roolissa joko projekteja toteuttamassa tai niiden tekemistä tukemassa. 

Jokainen oppimisyhteisö voi osallistua StarTiin parhaaksi katsomallaan tavalla: joko toteuttamalla pieniä tai isoja tiedeprojekteja omassa yhteisössään ja osallistumalla niillä alueellisille StarT-festareille tai laajemmin ottamalla osaa myös kansalliseen tai kansainväliseen StarT-kilpailuun. Tukena kaikissa projektin vaiheissa ovat paikalliset LUMA-keskukset.

StarT-ohjelma on osa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa LUMA-keskus Suomen valtakunnallista tehtävää.

Lue lisää StarTin toimintamallista ja tavoitteista.

Kuluneen kauden 2018-2019 kuulumisia

Pirkanmaan alueen StarT-festareita vietettiin torstaina 4.4.2019 Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella. Lue juttu festaripäivästä ja palkituista tiimeistä tästä. Alueelliset StarT-festarit ovat keskeinen osa LUMA-keskus Suomen StarT-ohjelmaa, jolla tuetaan opetussuunnitelmien mukaisten monialaisten oppimiskokonaisuuksien sekä teemaopintojen toteuttamista varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.

StarT-kausi päätettiin kansainvälisessä StarT-gaalassa 6.6.2019, jossa ansioituneimmat tiimit palkittiin. Gaala järjestettiin osana valtakunnallisia LUMA-päiviä Jyväskylässä. Lue lisää Gaalassa palkituista tästä. StarT-Gaala on StarT-kauden huipentava palkintojenjakotilaisuus niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.

Kysy lisää StarTista Pirkanmaalla:

  • Koordinaattori Laura Salkonen, Tampereen LUMATE-keskus, laura.salkonen(at)tuni.fi, puh. 050 4479 335

StarTista valtakunnallisesti:

  • Johtaja, professori Maija Aksela, LUMA-keskus Suomi, puh. 050 514 1450
  • Projektipäällikkö Outi Haatainen, LUMA-keskus Suomi, puh. 050 448 9508

http://start.luma.fi/   |   info@start.luma.fi

Palaa arkistoon