Ennakkotietoa syksyn tapahtumista

Kulunut lukuvuosi on ollut antoisa ja tuonut mukanaan paljon uutta yliopistojen yhdistymisen myötä. Syksystä alkaen muutokset näkyvät entistä vahvemmin myös ulospäin.

Tiedekasvatustoiminteet vahvistuvat ja monipuolistuvat uuden Hervannan kampukselle avattavan tiedeluokan myötä. Tämä mahdollistaa myös entistä laajemmin oppilasryhmien vierailut kampukselle. Yliopiston avajaisviikolla vietämme myös Lasten ja nuorten tiedepäivää 12.9.2019, jolloin järjestämme omaa ohjelmaa oppilasryhmille.

Muita syyskauden tärkeitä päivämääriä

Euroopan laajuinen tiedetapahtuma Tutkijoiden yö tekee tiedettä ja tutkimusta tutuksi suurelle yleisölle pe 27.9.2019. Ohjelma levittäytyy ympäri kaupungin keskustaa ja yliopistojen kampuksille. Tapahtuma on kaikenikäisille ja alakouluihin suunnattuna ohjelmana on työpajoja ja tutkijoiden kouluvierailuja.

Tutkijoiden yön yhteydessä järjestetään myös yläkoululaisille ja lukiolaisille suunnattu Tiedesuunnistus 26.-27.9.2019, jonka tavoitteena on lisätä nuorten käsityksiä tieteestä, tieteen tekemisestä ja tieteen yhteiskunnallisesta merkityksestä. Osallistujat saavat konkreettisesti seurata ja osallistua tieteen tekemiseen, tavata tutkijoita sekä havaita käytännössä, kuinka tiedemaailma ja tieteen innovaatioita hyödyntävät yritykset toimivat. Tapahtuma järjestetään Tampereen yliopiston eri kampuksilla.

Näistä lisää lomien jälkeen. Aurinkoista ja rentouttavaa kesää!

Palaa arkistoon