Tunnelmia kesän 2019 tiedeleireiltä

Suositut tiedekesäleirimme järjestettiin kesäkuun kahdella ensimmäisellä viikolla. Leirejä oli tarjolla eri ikäryhmille ja niille osallistui yhteensä noin 120 lasta.

Leiriviikon aikana tutustuttiin monipuolisesti erilaisiin teemoihin luonnontieteiden, matematiikan ja tekniikan parista. Kaikki ryhmät myös vierailivat Tampereen yliopiston digitaalisen valmistuksen verstas FabLabissa. Ohjelmaa järjestettiin leirikohtaisesti ikäryhmät huomioiden.

Pienimmät leiriosallistujat olivat 7-9-vuotiaita. Heidän viikkonsa sisälsi muun muassa ohjelmointia ja robotiikkaa, animointia ja karkkimysteerin selvitystä sekä laboratoriotyöskentelyä. Torstaisin vietettiin luontopäivää, jolloin aamulla tehtiin luontoretki ja iltapäivällä tutustuttiin kerättyihin näytteisiin, kasveihin sekä hyönteisiin.

“Keski-ikäisiksi” itseään kutsuneet 10-12-vuotiaat taas pääsivät leiriviikollaan muun muassa tutustumaan rikostutkintaan ja vierailulle poliisimuseoon sekä työskentelemään niin elektroniikan kuin kemiankin parissa. Perjantaina ammuttiin vesiraketteja sekä tutustuttiin taikuuden ja luonnontieteiden yhdistelmään.

Vanhimmat leiriläiset olivat yläkouluikäisiä. Heidän leirillään ratkaistiin kemian pakohuonemysteeri ja tehtiin esimerkiksi ruokatiedettä, jättisaippuakuplia sekä rakennussuunnittelua. Tiistaina vierailtiin Tampereen yliopiston keskustakampuksella, jossa tutustuttiin virtuaalitodellisuuteen itse kokeillen.

Kiitos kaikille osallistujille mukavista viikoista! Lisää kuvia ja videoita löydät Instagram-tililtämme @lumate_keskus. 

Palaa arkistoon