Tiedepysäkkejä syyslomalla

Tampereen LUMATE-keskus järjestää jälleen syyslomaviikolla Tiedepysäkkitoimintaa. Maanantaina ja tiistaina Tiedepysäkit ovat tuttuun tapaan Tampereen teknillisellä lukiolla, jossa tällä kertaa mm. soitellaan banaanipianoa ja tehdään huulirasvaa. Keskiviikkona Tiedepysäkki goes TUTLab, kun Tiedepysäkki viedään ensimmäistä kertaa digitaalisen työskentelyn laboratorioon TUTLabiin. Siellä pääsemme tutustumaan mm. 3D-tulostukseen ja laserleikkaukseen osaavien ohjaajiemme ja TUTLabin henkilökunnan johdolla.

 

Tiedepysäkki järjestetään seuraavasti:

Ma 16.10. klo 10-14. ”Mistä näitä ääniä tulee?” (Tampereen Teknillinen lukio, Hepolamminkatu 10, L-talo)

Ti 17.10. klo 10-14. ”Pikkukemistit” (Tampereen teknillinen lukio, Hepolamminkatu 10, L-talo)

Ke 18.10. klo 10-14. ”Digitaalisen työskentelyn paja” (TUTLab, Tampereen teknillinen yliopisto, Korkeakoulunkatu 1, Tietotalo). TUTLabissa on mahdollisuus painattaa oma T-paita. Tuothan yksivärisen puuvillapaidan mukanasi, mikäli haluat painattaa paidan.

Kulku TUTLabiin Tietotalon (Tampereen teknillinen yliopisto, Korkeakoulunkatu 1) kautta, josta opasteet perille. ks. kampuskartta.)

 

Tiedepysäkit ovat avoimia ja maksuttomia tiedetyöpajoja kaikille ala- ja yläkoululaisille. Tiedepysäkeillä on useita erillisiä pieniä työpajoja, joiden kiertämiseen kuluu noin 1,5-2h/lapsi. Paikalle voi tulla yksin, kaverin tai vanhempien kanssa mihin aikaan tahansa aukioloajan puitteissa. Nuorimmilla osallistujilla on hyvä olla huoltaja tai esim. vanhempi sisarus mukanaan, sillä työpajoissa kierretään itsenäisesti, vaikkakin ohjaajien opastuksella. Osallistujia ei ole vakuutettu LUMATE-keskuksen puolesta. Tiedepysäkkiä ohjaavat LUMATE-keskuksen osaavat ja innostavat ohjaajat. Ei erillistä ilmoittautumista.

 

Lisätietoja:

Tampereen LUMATE-keskus, koordinaattori Laura Salkonen, laura.salkonen@tut.fi, puh. 050 4479 335